Het starten en beheren van een Youtube Gaming kanaal

Tweakers.net heeft het mis! (Control verdient zeker geen 8)

Door 8GUS op maandag 9 september 2019 15:01 - Reacties (14)
Categorie: Papa Probeert Gaming, Views: 4.382

Allereerst wil ik even melden dat, hoewel ik vind dat tweakers er volledig naast zit wat betreft hun review van Control, het niet wil zeggen dat het een slechte review is. Iedere reviewer bekijkt een game op zijn eigen manier en is ook op zijn eigen manier bevooroordeeld. Ik ook! En daar is niets mis mee.

Waar ik me wel aan stoor in deze review is dat het lijkt alsof de geplaatste review is geschreven door de game maar half te spelen en hier en daar wat populaire quotes en stukjes review van derden goed door te lezen. Wederom, het kan aan mij liggen, maar zo voelt in ieder geval.

Een beetje kritisch mag men zijn toch? Helemaal omdat er op Tweakers.net weinig reviews over games geplaatst worden en dus weinig weerwoord krijgt mocht dat nodig zijn.

Ik heb ook enkele reviews gemaakt die behoorlijk in lijn waren met de geplaatste reviews op Tweakers.
Devil May Cry 5 en in sterkere mate Sea Of Solitude.

Maar bij Control schiet Tweakers mis. Net als de game zelf overigens :+

Ik wil het verhaal niet te lang maken dus nodig ik jullie uit om de tweakers review een keer rustig door te lezen en dan mijn review een keer te bekijken. Ik zal de plus en minpunten evenals de conclusie er even kort bij nemen om op z'n minst mijn verhaal een beetje te verduidelijken.

Twee van de drie pluspunten zijn geen pluspunt. Daar begint het al mee. Tenzij je de toevoeging van Raytracing een pluspunt vind. Er zijn voldoende videos te vinden waarop de vergelijking RTX off en RTX on te zien is. Natuurlijk is de techniek leuk en het is ook te prijzen dat dit in Control is toegevoegd, maar staat zeker nog in de kinderschoenen en valt, vooral als je niet weet waar je moet kijken, in deze game nauwelijks op. Ook de gezichten en de voice acting zijn naar mijn mening van een veel mindere kwaliteit. Zo erg zelfs dat ik het benoem in mijn review. Wellicht is dit meer een kwestie van wat het verwachtingspatroon is. Of misschien wordt dit wel vergeleken met Mass Effect Andromeda, maar meer dan gemiddeld kan ik het helaas niet noemen.

In de conclusie wordt onder andere de spelwereld als verrassend en uitgebreid genoemd en daar kan ik het met de beste wil van de wereld niet mee eens zijn. Natuurlijk, de gamewereld speelt zich af in een gebouw en als je dan opeens in een steengroeve staat dan is dat verrassend. Maar er had zoveel meer gedaan kunnen worden met een "ever shifting building" dat ik dit persoonlijk achteraf meer cheezy vond dan dat Remedy echt buiten de lijntjes ging.

Daarbij begrijp ik de opmerking De manier waarop je steeds meer opties krijgt is keurig in balans met de toenemende tegenstand die je ondervindt. ook niet. De opties betreft de abilities en je service weapon die je steeds meer kunt upgraden en uitbreiden. Ik heb ervaren dat de game totaal niet in balans is juist vanwege het upgraden van mijn abilities. In mijn review zeg ik dan ook dat als je op een bepaalde manier je abilities spect je alles kunt cheezen en de combat totaal niet meer interessant is. Het feit dat dit mogelijk wordt gemaakt noem ik matig gamedesign en/of slecht testwerk.

Ik wil met deze post niemand in het harnas jagen, want ik weet dat games reviewen nooit objectief is en dat iedereen er wel een mening over heeft. Als reviewer moet je een dikke huid hebben anders kun je er maar beter mee ophouden. Toch zullen er vast enkele zijn die het met mijn verhaal niet eens zijn en zich eraan storen. En dat mag! Daar heb ik geen moeite mee.

Wat ik vooral wil zeggen is dat reviews van games niet altijd de waarheid hoeven te zijn voor andere mensen. Dat kan een kwestie van invalshoek zijn. Of misschien heeft het te maken met een vooroordeel of voorliefde voor een bepaald soort games.

Ik zou ook graag weten wat anderen van de game vonden en waar jullie je het best in konden vinden. In ieder geval hierbij mijn persoonlijk review van Control

Een game zonder muziek...en hij is meesterlijk!

Door 8GUS op dinsdag 20 augustus 2019 11:27 - Reacties (7)
Categorie: Papa Probeert Gaming, Views: 2.574

Ik heb inmiddels voldoende (Indie) games gespeeld om een aardig beeld te geven welke ik goed vind en welke niet. Zoals bij iedere reviewer is dat natuurlijk geheel subjectief, maar sommige elementen in games versterken gewoon een game, mits goed gedaan.

Hierbij vind ik een soundtrack, ost, muziek en geluid vaak super belangrijk. Het kan een goede game minder laten lijken of een wat minder goede game toch net dat extra zetje geven.

Zoals jullie wellicht inmiddels gelezen hebben, kan ik vaak alleen kleinere (Indie) titels reviewen omdat ik daar mijn vrij schaarse tijd prima aan kan spenderen. Zo kwam ik dus op de game DARQ uit die al een tijdje in mijn wensenlijst van Steam stond en nu eindelijk uit is gekomen. De game is gemaakt door een voormalig componist dus ik dacht dat het met de muziek of soundtrack wel goed zou zitten.


De game heeft geen muziek...... 8)7


En dat wist ik vooraf ook niet. Natuurlijk zijn er wel trailers beschikbaar, maar die zeggen niet altijd alles. Of het erg is dat deze game geen muziek heeft? In mijn review geef ik jullie het antwoord. Kort gezegd: Neen! Totaal niet _/-\o_

Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 3

Door 8GUS op woensdag 31 juli 2019 09:41 - Reacties (6)
Categorie: Papa Probeert Gaming, Views: 1.518

57 abonnees inmiddels! Het wordt al een echt kanaal :+ Onzin natuurlijk, maar nogmaals. Groei is groei en ik vind het nog steeds leuk.

Zoals al eerder gemeld ben ik in April voor de tweede keer vader geworden van een tweede mooie dochter en heb ik niet veel tijd gehad of willen vrij maken voor games. Enkele weken geleden ben ik weer langzaam begonnen aangezien het schema van de aller jongste wat stabieler wordt. En ik heb toen mijn review van Sea of Solitude online gezet in de veronderstelling dat deze review niet meer zou doen dan anders.

Tweakers bracht een dag of wat erna ook hun review uit wat voor mij de ideale mogelijkheid is om de video te koppelen als review op de website. Beetje extra traffic levert dat vaak wel op plus dat het nuttig kan zijn voor de mensen die interesse hebben in de game en iets meer willen dan alleen een geschreven review.

Wat mij wel verbaasde is dat een van mijn abonnees, subs, volgers of hoe je dat ook wil noemen mij video link in een van de comments zette. Hierdoor schoten mijn views omhoog en is deze video mijn meest bekeken op dit moment. Meer dan 1000 keer om precies te zijn. Waarvoor dank DonJunior, deler van deze link.

Het delen van eigen werk wordt vaak als een no-go gezien, maar gedeeld worden is daarentegen geen probleem. Onderdeel van de organische groei zal ik het maar noemen. Natuurlijk heb ik de video wel ergens gedeeld en ook hier op het blog en de website gezet, maar daar wordt dan ook in gefaciliteerd en als het niet gespamd wordt zal niemand dit erg vinden. De daadwerkelijke groei is natuurlijk niet heel groot, maar het is wel enorm leuk om in je analytics te zien wat gedeeld worden doet wat betreft views, subs en traffic. Ook heeft het me verbaasd hoeveel verkeer een link in de comments van eigenlijk niet zo'n hele grote game oplevert. Het bereik van tweakers is in ieder geval groter dan dat ik verwacht had.

Goed, terug naar de orde van de dag. Mijn volgende review. Wederom een korte van een wederom korte game. Veel meer tijd heb ik niet dus kan het nog niet al te lang zijn. Uiteraard deze keer weer een Indie titel en wel een die zeker niet zal worden ge-reviewd door tweakers. Zie hier mijn review van Etherborn. Een game die M.C. Escher (mocht de naam jullie wat zeggen) zeker zou kunnen waarderen.

Sea of Solitude

Door 8GUS op maandag 15 juli 2019 11:35 - Reacties (2)
Categorie: Papa Probeert Gaming, Views: 1.049

En dan game je opeens drie maanden lang niet meer...

Niet omdat ik er geen zin in had. Ook niet omdat mijn PC stuk was. Zelfs niet omdat ik niet van m'n vrouw mocht... :+

In April ben ik wederom vader geworden van wederom een kerngezonde dochter dus heb ik niet veel tijd gehad of willen maken. De tweede duwt je in een compleet ander ritme dan de eerste dat deed en dan ben je blij als je ergens even rust hebt. Helemaal niet erg natuurlijk, maar even gamen zat er voor mij in ieder geval niet in.

Hoe dan ook, we zijn dik twee maanden verder en er begint weer wat ritme in te komen. En dus kan Papa ook weer een game aanzwengelen. Ik begin rustig met, waarvan ik dacht, een mooie kleine Indie game onder de EA Originals noemer. Klein is de Sea of Solitude zeker(!), mooi ook! Maar is hij ook goed?

Uiteraard bepaald iedereen dat zelf, maar de onderstaande video laat zien wat ik ervan vind.

Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 2

Door 8GUS op dinsdag 16 april 2019 15:34 - Reacties (7)
Categorie: Papa Probeert Gaming, Views: 2.932

En dan heb ik 39 subs en ben ik nog steeds bezig met gaming op youtube...

Maar dan wel wel op een andere manier als dat ik in Augustus 2018 omschreef. Hoewel gamen en walkthroughs redelijk eenvoudig te maken zijn, heb ik ook gemerkt dat het mij belemmert in mijn speelstijl. Bij een walkthrough wordt er verwacht dat je alles van een bepaalde game laat zien zonder te veel te verspringen in het verhaal en de gameplay. Maar echt tijd voor experimenteren en uitzoeken is er niet bij of vergt veel planning en "edit" werk. En die tijd wil ik er niet voor vrij maken.

Nu is zeer binnenkort dochter nummer twee op komst en zal ik mijn tijd nog beter moeten indelen. Toevallig heb ik dat zien aankomen O-) en heb ik wat veranderingen gemaakt in hoe ik mijn kanaal ga runnen. Niet enorm veel tijd om te gamen, altijd een mening ergens over hebben en toch graag videos willen maken... dat gaan reviews worden dacht ik! En vanwege de tijd die ik erin kan en wil steken zijn dat vooral reviews van Indie Games aan het worden. Met hier en daar een uitstapje als ik er zin in heb.

De manier waarop ik dat nu doe vind ik eigenlijk wel erg lekker. Ik speel mijn games zoals ik dat wil. Neem rustig de tijd om wat op, en uiteindelijk uit te schrijven. Spreek mijn text in. Voeg mijn eigen opgenomen beelden erbij. En bewerk alles tot review. Het zijn niet de meest populaire games, maar wel games waarvan ik denk dat ze tof zijn (niet iedere game is even goed blijkt) en die binnen niet al te lange tijd uit te spelen zijn. Op deze manier hou ik het goed vol en blijf ik het ook leuk vinden om erbij te doen. Ik ga dus rustig nog even door!

Mijn laatste review (Truberbrook):

Shoutout naar Fathers of Tweakers voor de positieve reacties!
Linkje naar mijn volledige kanaal