LEGO - Liever schrijven dan filmen

Door 8GUS op woensdag 15 juli 2020 20:06 - Reacties (9)
Categorie: LEGO, Views: 3.112

Mijn laatste post ging over dat ik meer reviews en builds wilde doen op mijn kanaal. En dat was ook de bedoeling. En hoewel ik er veel plezier in beleef heb ik toch moeite om dit vol te houden. En dat komt vooral doordat ik bij mijn huidige werkgever ook veel aan dezelfde programmatuur zit. Photoshop, After Effects en Premiere Pro gebruik ik ook daar regelmatig. Juist daarom voelt het maken van video's in mijn vrije tijd toch een beetje als werk. En dat kan niet de bedoeling zijn als om hobby's gaat. Hoewel er vast mensen genoeg zijn die hobby en werk ongeveer hetzelfde hebben, merk ik zelf dat het me niet motiveert.

LEGO bouwen motiveert me trouwens wel. En inmiddels ben ik een verjaardag verder (level 40) en ben ik twee Star Wars Helmet dozen rijker. Ik kreeg een Boba Fett helm en een Stromtrooper helm en ik heb toen maar besloten om de Tie Pilot helm zelf aan te schaffen om de set compleet te maken.

Verder ben ik ook inmiddels een AT-ST Raider (van The Mandalorian) en een Sith Tie Fighter rijker. Voor iemand die er niet al te lang geleden weer in is gedoken krijgt de collectie al aardig vorm. Uiteraard zijn dit allemaal sets uit de Star Wars reeks, maar aangezien ik groot fan ben verbaast me dat zelf allerminst.

Dus, in mijn vrije tijd is bouwen leuk. Videos maken wat minder. Maar met alleen bouwen ben ik er niet. Ik heb ook niet al het geld van de wereld en LEGO is duur en kan ik niet blijven bouwen. Dus heb ik hier wat op verzonnen. Schrijven over LEGO, mijn mening geven en de daarbij behorende foto's nemen kan ik wel. Tijd voor een blog dus!

En dan puur om het plezier in het bouwen te blijven behouden zonder dat ik er (nog meer) klauwen met geld aan spendeer. Als ik erover schijf en ik knip mijn foto's, dan ben ik ook daar een stuk van mijn tijd mee kwijt. En dat scheelt in de portemonnee.

Daarbij vorm ik graag snel een mening en of die nou terecht is of niet, ook ventileren doe ik graag. Dus waarom niet over de LEGO die ik zelf koop en bouw. Zie hier shiftingbricks.net

Hier ga ik voor nu al mijn aankopen reviewen, probeer ik nog wat algemeen LEGO nieuws bij te houden, verzin ik wat lijstjes, ga ik met tips en trucs komen EN probeer ik straks ook nog wat MOCs te maken. Wellicht moet ik een van de vele MOC bouwers eens uitnodigen voor een gesprekje. Alles voor de content natuurlijk.

Hoe dan ook, ik wordt hier stukken blijer van merk. Ik ben met bouwen, schrijven en het bijhouden van de site een stuk rustiger in mijn hoofd als dat ik was met het maken van video's. En laat ik dat nou net erg belangrijk vinden.

Kom gerust eens een kijkje nemen op mijn site en laat me vooral weten wat jullie ervan vinden.

LEGO - Meer Reviews en Builds

Door 8GUS op maandag 29 juni 2020 20:28 - Reacties (7)
Categorie: LEGO, Views: 3.135

Hier heb ik wel plezier in moet ik zeggen! Opnieuw de Lego ontdekken is erg leuk. Vooral met een van mijn favoriete onderwerpen Star Wars. Dat maakt het stiekem toch extra interessant.

Om mijn kanaal wat "sneller" te vullen moeten er ook meer video'skomen. Vandaar dat ik er wat speed builds opzet voordat ik de Sets review. Naja, speed builds... Het zijn versnelde opnames van normale builds. En zoals jullie kunnen zien probeer ik de kwaliteit te verbeteren met de riemen die ik heb.

In eerste instantie kon ik de flicker in de video's niet weg krijgen als ik op mijn fototafel de video's met mijn telefoon opnam. Had te maken met goedkope Chinese verlichting (onder andere). Daarvoor in de plaats (ook goedkope)LED lampen aangeschaft en waarempel het werkt! Te zien in mijn derde build video.

Het is nog niet helemaal hoe ik het zou willen hebben maar het is een vooruitgang! De kwaliteit van mijn telefoon is meh qua opnames (bijna 4 jaar oud nu), maar het is het enige apparaat dat ik heb dat 4K schiet. Daarmee kan ik op Full HD nog een beetje inzoomen hier en daar.

Binnenkort zal ik een post maken over mijn setup en wat ik waarvoor kan gebruiken. Leuk om eens te zien en voor mezelf leuk om vast te leggen.

Inmiddels ben ik drie build video's en een review verder. Hier te zien mochten jullie interesse hebben.

Laatste nieuwe review:

LEGO - Een verloren hobby

Door 8GUS op donderdag 18 juni 2020 10:23 - Reacties (4)
Categorie: LEGO, Views: 4.607

En toen was er opeens Lego Masters! Een programma over Lego op TV. En het is Corona tijd. Dus zitten we wat vaker voor de buis. De kids liggen op zo'n zaterdag toch al in bed en waarempel, zelf mijn vrouw leek het wel leuk om te kijken. En wie is er nou geen fan geworden van uiteindelijke winnaar Lola en Jan. Wat een koppel!

Maar daar gaat het nu niet om. Nee, het gaat om dat ik de Lego weer heb uitgevonden naar aanleiding van dit programma. Ik weet dat mijn ouders thuis nog dozen vol hebben liggen en daar moet ik zeker nog een keer gaan induiken. Maar aangezien ik de moderne Lego graag wilde uitproberen ben heb ik me even vlug een doosje aangeschaft. Gewoon om te kijken hoe de Lego van tegenwoordig aanvoelt en of het bouwen wel leuk zou vinden.

Daar kan ik kort over wezen. JA! Tuurlijk is het bouwen leuk. Vond ik vroeger ook al. Ik vraag me serieus af waarom ik ermee gestopt ben.

Inmiddels enkele weken later heb ik al een setje op vijf op de kop getikt en ben ik lekker aan het bouwen geslagen en aangezien ik nog wel eens een reviewtje heb geschreven en gefilmd, enige kennis van motion graphics heb en Lego zich ideaal leent voor beide; ben ik maar een Youtube Kanaal begonnen. Gewoon om te kijken of ik wat leuke dingen online kan zetten. Zo kan ik meerdere hobby's combineren en ik heb eer verdorie ook nog plezier in ook!

Via deze blog wil ik jullie graag up-to-date houden wat betreft het bouwen van Lego, wat er wel en niet leuk is. Wat de Lego van tegenwoordig nou betekend en vooral wat IK leuk vind om te bouwen.

Zoals jullie in de link onderaan deze post kunnen zien zal ik vooral Star Wars, Auto's en wat leuke nieuwigheden gaan bouwen (en dus ook op mijn kanaal plaatsen). Tijd is uiteraard ook een issue dus moet ik keuzes maken.

Hoe dan ook, ik hou jullie op de hoogte!

Kanaal Link

Mijn eerste echte (Engelse) review: