LEGO - Liever schrijven dan filmen

Door 8GUS op woensdag 15 juli 2020 20:06 - Reacties (9)
Categorie: LEGO, Views: 3.111

Mijn laatste post ging over dat ik meer reviews en builds wilde doen op mijn kanaal. En dat was ook de bedoeling. En hoewel ik er veel plezier in beleef heb ik toch moeite om dit vol te houden. En dat komt vooral doordat ik bij mijn huidige werkgever ook veel aan dezelfde programmatuur zit. Photoshop, After Effects en Premiere Pro gebruik ik ook daar regelmatig. Juist daarom voelt het maken van video's in mijn vrije tijd toch een beetje als werk. En dat kan niet de bedoeling zijn als om hobby's gaat. Hoewel er vast mensen genoeg zijn die hobby en werk ongeveer hetzelfde hebben, merk ik zelf dat het me niet motiveert.

LEGO bouwen motiveert me trouwens wel. En inmiddels ben ik een verjaardag verder (level 40) en ben ik twee Star Wars Helmet dozen rijker. Ik kreeg een Boba Fett helm en een Stromtrooper helm en ik heb toen maar besloten om de Tie Pilot helm zelf aan te schaffen om de set compleet te maken.

Verder ben ik ook inmiddels een AT-ST Raider (van The Mandalorian) en een Sith Tie Fighter rijker. Voor iemand die er niet al te lang geleden weer in is gedoken krijgt de collectie al aardig vorm. Uiteraard zijn dit allemaal sets uit de Star Wars reeks, maar aangezien ik groot fan ben verbaast me dat zelf allerminst.

Dus, in mijn vrije tijd is bouwen leuk. Videos maken wat minder. Maar met alleen bouwen ben ik er niet. Ik heb ook niet al het geld van de wereld en LEGO is duur en kan ik niet blijven bouwen. Dus heb ik hier wat op verzonnen. Schrijven over LEGO, mijn mening geven en de daarbij behorende foto's nemen kan ik wel. Tijd voor een blog dus!

En dan puur om het plezier in het bouwen te blijven behouden zonder dat ik er (nog meer) klauwen met geld aan spendeer. Als ik erover schijf en ik knip mijn foto's, dan ben ik ook daar een stuk van mijn tijd mee kwijt. En dat scheelt in de portemonnee.

Daarbij vorm ik graag snel een mening en of die nou terecht is of niet, ook ventileren doe ik graag. Dus waarom niet over de LEGO die ik zelf koop en bouw. Zie hier shiftingbricks.net

Hier ga ik voor nu al mijn aankopen reviewen, probeer ik nog wat algemeen LEGO nieuws bij te houden, verzin ik wat lijstjes, ga ik met tips en trucs komen EN probeer ik straks ook nog wat MOCs te maken. Wellicht moet ik een van de vele MOC bouwers eens uitnodigen voor een gesprekje. Alles voor de content natuurlijk.

Hoe dan ook, ik wordt hier stukken blijer van merk. Ik ben met bouwen, schrijven en het bijhouden van de site een stuk rustiger in mijn hoofd als dat ik was met het maken van video's. En laat ik dat nou net erg belangrijk vinden.

Kom gerust eens een kijkje nemen op mijn site en laat me vooral weten wat jullie ervan vinden.

Volgende: LEGO - Meer Reviews en Builds 29-06 LEGO - Meer Reviews en Builds

Reacties


Door Tweakers user DaLass, donderdag 16 juli 2020 08:42

Altijd leuk, een Lego site met de ervaringen van een enthousiaste Lego bouwer in plaats van een nieuws site. :)

Wat ik mij wel afvraag is wie je doelgroep is? En dat bedoel ik in de ruimste zin van het woord, maar vooral qua land. Dat je in het Engels schrijft snap ik opzich wel, daarmee maak je je site ook internationaal een stuk toegankelijker.

Maar volgens mij woon je in Nederland toch? En betaal je je Lego dozen in euro's? Vanwaar dan de keuze om een artikel te schrijven over Lego dozen onder de 15 dollar?

Tot slot: Persoonlijk vind ik de foto's wat saai, en dat komt dan vooral door de achtergrond. Omdat je site erg clean is wordt dit ook nog eens versterkt. Wellicht kun je iets met een leuke achtergrond doen die je bij al je foto's kunt gebruiken, maar die niet afleidt van wat je wil fotograferen?

Bij mij sta je in m'n bookmarks. :)

Door Tweakers user DaLass, donderdag 16 juli 2020 08:42

DaLass schreef op donderdag 16 juli 2020 @ 08:42:
Altijd leuk, een Lego site met de ervaringen van een enthousiaste Lego bouwer in plaats van een nieuws site. :)

Ik vraag mij wel af wie je doelgroep is. En dat bedoel ik in de ruimste zin van het woord, maar vooral qua land. Dat je in het Engels schrijft snap ik opzich wel, daarmee maak je je site ook internationaal een stuk toegankelijker.

Maar volgens mij woon je in Nederland toch? En betaal je je Lego dozen in euro's? Vanwaar dan de keuze om een artikel te schrijven over Lego dozen onder de 15 dollar?

Tot slot: Persoonlijk vind ik de foto's wat saai, en dat komt dan vooral door de achtergrond. Omdat je site erg clean is wordt dit ook nog eens versterkt. Wellicht kun je iets met een leuke achtergrond doen die je bij al je foto's kunt gebruiken, maar die niet afleidt van wat je wil fotograferen?

Bij mij sta je in m'n bookmarks. :)

Door Tweakers user Renzzie, donderdag 16 juli 2020 09:01

Persoonlijk zou ik een lego site in het Nederlands willen lezen. Internationale sites zijn er voldoende, maar Nederlandse wat minder. Uiteraard verkleint dit je doelgroep significant. Maar gezien het een hobby is weet ik niet of een grote doelgroep direct tot je doel behoort?

Ik sluit me dus aan bij DaLass. Bekijk goed wat je exact wilt bereiken met deze site en af en toe een filmpje. Als je dat helder hebt kan je de website ook wat actiever in de markt zetten.

Door Tweakers user 8GUS, donderdag 16 juli 2020 12:38

Jullie hebben beide een punt. Ik begin ook net he dus alle kritiek is welkom.

Buiten dat dit gewoon hobby is wil ik wel graag een groter publiek bereiken dus engels wat een no-brainer wat dat aan gaat.

De foto's maak ik op m'n (iets te kleine) fototafel. Ik heb wat goedkopere vaste studio lampjes die hun werk prima van dichtbij doen. Ik zou graag wat meer ruimte hebben om de zaak aan te kleden want ik kan me wel vinden in die opmerking. Ik zal er eens mee experimenteren. 👍🏻

Door Tweakers user NotSoSteady, donderdag 16 juli 2020 14:28

Renzzie schreef op donderdag 16 juli 2020 @ 09:01:
Persoonlijk zou ik een lego site in het Nederlands willen lezen. Internationale sites zijn er voldoende, maar Nederlandse wat minder. Uiteraard verkleint dit je doelgroep significant. Maar gezien het een hobby is weet ik niet of een grote doelgroep direct tot je doel behoort?

Ik sluit me dus aan bij DaLass. Bekijk goed wat je exact wilt bereiken met deze site en af en toe een filmpje. Als je dat helder hebt kan je de website ook wat actiever in de markt zetten.
Valt toch wel mee? Je hebt Bricktastic.nl en Bouwsteentjes.

Door Tweakers user NLKornolio, zondag 19 juli 2020 07:44

Ben al een aantal jaartje gestopt met lego maar het kriebelt al een tijdje om weer lego te kopen voor mijn zoon van bijna 4. De leeftijd houd mij alleen nog tegen al denk ik niet dat hij alle stukjes op gaat eten. Zou het dus wel interessant vinden om daar wat over te lezen welke sets goed zijn voor peuters/kleuters.

Door Tweakers user 8GUS, zondag 19 juli 2020 10:08

NLKornolio schreef op zondag 19 juli 2020 @ 07:44:
Ben al een aantal jaartje gestopt met lego maar het kriebelt al een tijdje om weer lego te kopen voor mijn zoon van bijna 4. De leeftijd houd mij alleen nog tegen al denk ik niet dat hij alle stukjes op gaat eten. Zou het dus wel interessant vinden om daar wat over te lezen welke sets goed zijn voor peuters/kleuters.
de 4+ sets zijn er goed voor. Mijn 3.5 jarige dochter kan wel uit de voeten met de grotere blokken normale lego, maar die kleintjes is nog te moeilijk. 4+ sets hebben vooraf gecombineerde blokken die wat groter zijn.

Goed idee trouwens 👍🏻

Door Tweakers user Waarnemer, dinsdag 21 juli 2020 09:04

NLKornolio schreef op zondag 19 juli 2020 @ 07:44:
Ben al een aantal jaartje gestopt met lego maar het kriebelt al een tijdje om weer lego te kopen voor mijn zoon van bijna 4. De leeftijd houd mij alleen nog tegen al denk ik niet dat hij alle stukjes op gaat eten. Zou het dus wel interessant vinden om daar wat over te lezen welke sets goed zijn voor peuters/kleuters.
juist nu beginnen... en die leeftijdsaanduiding... ik zelf vroeger niet en mijn kinderen ook niet.. niks meegedaan.. ben je 8 en zie je een technic voor 16+... boeien je wilt-em.. tís geen enge en/of blote billen film.. ze krijgen echt geen trauma's van een beetje moeilijke lego doos.

Voordeel van moeilijke/leeftijd+ dozen.. je mag zelf meedoen.

Door Tweakers user Orthodroom, vrijdag 24 juli 2020 15:06

Als je gaat reviewen is het wellicht interessant om te weten dat je ook Lego kan huren. Dan kan je met een beperkt budget veel meer bouwen. https://bouwsteenwinkel.nl/

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)