LEGO - Een verloren hobby

Door 8GUS op donderdag 18 juni 2020 10:23 - Reacties (4)
Categorie: LEGO, Views: 4.606

En toen was er opeens Lego Masters! Een programma over Lego op TV. En het is Corona tijd. Dus zitten we wat vaker voor de buis. De kids liggen op zo'n zaterdag toch al in bed en waarempel, zelf mijn vrouw leek het wel leuk om te kijken. En wie is er nou geen fan geworden van uiteindelijke winnaar Lola en Jan. Wat een koppel!

Maar daar gaat het nu niet om. Nee, het gaat om dat ik de Lego weer heb uitgevonden naar aanleiding van dit programma. Ik weet dat mijn ouders thuis nog dozen vol hebben liggen en daar moet ik zeker nog een keer gaan induiken. Maar aangezien ik de moderne Lego graag wilde uitproberen ben heb ik me even vlug een doosje aangeschaft. Gewoon om te kijken hoe de Lego van tegenwoordig aanvoelt en of het bouwen wel leuk zou vinden.

Daar kan ik kort over wezen. JA! Tuurlijk is het bouwen leuk. Vond ik vroeger ook al. Ik vraag me serieus af waarom ik ermee gestopt ben.

Inmiddels enkele weken later heb ik al een setje op vijf op de kop getikt en ben ik lekker aan het bouwen geslagen en aangezien ik nog wel eens een reviewtje heb geschreven en gefilmd, enige kennis van motion graphics heb en Lego zich ideaal leent voor beide; ben ik maar een Youtube Kanaal begonnen. Gewoon om te kijken of ik wat leuke dingen online kan zetten. Zo kan ik meerdere hobby's combineren en ik heb eer verdorie ook nog plezier in ook!

Via deze blog wil ik jullie graag up-to-date houden wat betreft het bouwen van Lego, wat er wel en niet leuk is. Wat de Lego van tegenwoordig nou betekend en vooral wat IK leuk vind om te bouwen.

Zoals jullie in de link onderaan deze post kunnen zien zal ik vooral Star Wars, Auto's en wat leuke nieuwigheden gaan bouwen (en dus ook op mijn kanaal plaatsen). Tijd is uiteraard ook een issue dus moet ik keuzes maken.

Hoe dan ook, ik hou jullie op de hoogte!

Kanaal Link

Mijn eerste echte (Engelse) review:

Volgende: LEGO - Meer Reviews en Builds 29-06 LEGO - Meer Reviews en Builds

ReactiesDoor Tweakers user Silent7, donderdag 18 juni 2020 20:21

Vanaf mijn jeugd tot mijn zoon er niet meer mee speelde de ontwikkeling gezien en eigenlijk al jong baalde ik van dozen met speciale stukjes speciaal voor die doos.
Ik vond het veel leuker om gewoon met een stapel basic blokken dingen te bouwen en dan maar een slag groter om details te kunnen maken.
Nu, Minecraft is gewoon Lego zonder de ellende van het opruimen of dat ene blokje zoeken, nu weet je waar je het haalt of hoe je het maakt en computer uit is opgeruimd :D

Door Tweakers user 8GUS, donderdag 18 juni 2020 22:32

Silent7 schreef op donderdag 18 juni 2020 @ 20:21:
Vanaf mijn jeugd tot mijn zoon er niet meer mee speelde de ontwikkeling gezien en eigenlijk al jong baalde ik van dozen met speciale stukjes speciaal voor die doos.
Ik vond het veel leuker om gewoon met een stapel basic blokken dingen te bouwen en dan maar een slag groter om details te kunnen maken.
Nu, Minecraft is gewoon Lego zonder de ellende van het opruimen of dat ene blokje zoeken, nu weet je waar je het haalt of hoe je het maakt en computer uit is opgeruimd :D
Ja dat begrijp ik wel. Vooral het Ninjago spul en Bionicle gaat me net iets te ver. De rest kun je ook goes voor andere doeleinden gebruiken.

Door Tweakers user Patrick Koningh, vrijdag 19 juni 2020 12:30

Eenmaal uit mijn dark-ages heb ik me na een tijdje aangesloten bij een LUG en exposeer ik (nou ja nu even niet) zowel nationaal als internationaal. Erg leuk en erg gezellig die (lange) weekenden weg met gelijkgezinden. Een aanrader voor iedereen om even te ontspannen en creatief te zijn.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)