Een game zonder muziek...en hij is meesterlijk!

Door 8GUS op dinsdag 20 augustus 2019 11:27 - Reacties (7)
Categorie: Papa Probeert Gaming, Views: 2.572

Ik heb inmiddels voldoende (Indie) games gespeeld om een aardig beeld te geven welke ik goed vind en welke niet. Zoals bij iedere reviewer is dat natuurlijk geheel subjectief, maar sommige elementen in games versterken gewoon een game, mits goed gedaan.

Hierbij vind ik een soundtrack, ost, muziek en geluid vaak super belangrijk. Het kan een goede game minder laten lijken of een wat minder goede game toch net dat extra zetje geven.

Zoals jullie wellicht inmiddels gelezen hebben, kan ik vaak alleen kleinere (Indie) titels reviewen omdat ik daar mijn vrij schaarse tijd prima aan kan spenderen. Zo kwam ik dus op de game DARQ uit die al een tijdje in mijn wensenlijst van Steam stond en nu eindelijk uit is gekomen. De game is gemaakt door een voormalig componist dus ik dacht dat het met de muziek of soundtrack wel goed zou zitten.


De game heeft geen muziek...... 8)7


En dat wist ik vooraf ook niet. Natuurlijk zijn er wel trailers beschikbaar, maar die zeggen niet altijd alles. Of het erg is dat deze game geen muziek heeft? In mijn review geef ik jullie het antwoord. Kort gezegd: Neen! Totaal niet _/-\o_

Volgende: Tweakers.net heeft het mis! (Control verdient zeker geen 8) 09-09 Tweakers.net heeft het mis! (Control verdient zeker geen 8)
Volgende: Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 3 31-07 Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 3

Reacties


Door Tweakers user Skyrunner, donderdag 22 augustus 2019 11:03

Limbo/Inside waren toch ook (grotendeels) zonder muziek meen ik me te herinneren. Beiden overigens ook geniale indie games, deze ziet er ook goed uit voor een avondje gamen in het donker!

Bedankt voor de review.

Door Tweakers user 8GUS, donderdag 22 augustus 2019 12:14

Skyrunner schreef op donderdag 22 augustus 2019 @ 11:03:
Limbo/Inside waren toch ook (grotendeels) zonder muziek meen ik me te herinneren. Beiden overigens ook geniale indie games, deze ziet er ook goed uit voor een avondje gamen in het donker!

Bedankt voor de review.
Geen dank! :*)

Je hebt gelijk, maar het feit dat de dev een (ex) compinost is maakt dit alleen maar meer bijzonder.

Door Tweakers user stuiterveer, vrijdag 23 augustus 2019 09:17

8GUS schreef op donderdag 22 augustus 2019 @ 12:14:
[...]
Geen dank! :*)

Je hebt gelijk, maar het feit dat de dev een (ex) compinost is maakt dit alleen maar meer bijzonder.
Niet per se bijzonder vanuit technisch perspectief, aangezien een componist natuurlijk enigszins weet hoe hij met geluid/muziek moet spelen. En soms is dat heel simpel: laat de muziek weg.

Een bekend stuk wat dit perfect aantoont is 4'33". Het mooie is dat je het meerdere keren kunt opnemen, en geen enkele uitvoering hetzelfde is aangezien het achtergrondgeluid een belangrijke rol gaat spelen bij zoiets.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 augustus 2019 09:18]


Door Tweakers user JWL92, vrijdag 23 augustus 2019 13:27

Leuk stukje nieuws om r bij te vermelden is dat de dev een epic exclusive deal afwees. _/-\o_
https://www.youtube.com/watch?v=aSzAu_WbgeY

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 augustus 2019 13:27]


Door Tweakers user 8GUS, vrijdag 23 augustus 2019 13:31

JWL92 schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 13:27:
Leuk stukje nieuws om r bij te vermelden is dat de dev een epic exclusive deal afwees. _/-\o_
https://www.youtube.com/watch?v=aSzAu_WbgeY
Ik heb het gelezen, maar wil deze discussie in gamereviews graag vermijden. Ik heb wel een mening over Epic vs. Steam vs. vul hier je store in. Maar ik wil deze (en volgende) reviews graag op basis van de game maken en niet wie welk standpunt mbt. een bepaalde store heeft en waarom hij een exclusieve deal zou willen afsluiten.

Interessant topic voor wellicht een andere video. ;)

Door Tweakers user Wimmel, zaterdag 24 augustus 2019 00:35

Bedankt voor je review. Zonder jou had ik niet van deze game geweten. Ik heb hem gekocht en reeds uitgespeeld, ben nu alleen nog op zoek naar 5 van de 6 hidden items.

Door Tweakers user 8GUS, maandag 26 augustus 2019 09:39

Wimmel schreef op zaterdag 24 augustus 2019 @ 00:35:
Bedankt voor je review. Zonder jou had ik niet van deze game geweten. Ik heb hem gekocht en reeds uitgespeeld, ben nu alleen nog op zoek naar 5 van de 6 hidden items.
Mooi om te lezen! Ik zag dat er zelfs gratis DLC zit aan te komen. Dat maakt de aankoop alleen maar beter.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)