Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 2

Door 8GUS op dinsdag 16 april 2019 15:34 - Reacties (7)
Categorie: Octogus - Papa Probeert Gaming, Views: 2.911

En dan heb ik 39 subs en ben ik nog steeds bezig met gaming op youtube...

Maar dan wel wel op een andere manier als dat ik in Augustus 2018 omschreef. Hoewel gamen en walkthroughs redelijk eenvoudig te maken zijn, heb ik ook gemerkt dat het mij belemmert in mijn speelstijl. Bij een walkthrough wordt er verwacht dat je alles van een bepaalde game laat zien zonder te veel te verspringen in het verhaal en de gameplay. Maar echt tijd voor experimenteren en uitzoeken is er niet bij of vergt veel planning en "edit" werk. En die tijd wil ik er niet voor vrij maken.

Nu is zeer binnenkort dochter nummer twee op komst en zal ik mijn tijd nog beter moeten indelen. Toevallig heb ik dat zien aankomen O-) en heb ik wat veranderingen gemaakt in hoe ik mijn kanaal ga runnen. Niet enorm veel tijd om te gamen, altijd een mening ergens over hebben en toch graag videos willen maken... dat gaan reviews worden dacht ik! En vanwege de tijd die ik erin kan en wil steken zijn dat vooral reviews van Indie Games aan het worden. Met hier en daar een uitstapje als ik er zin in heb.

De manier waarop ik dat nu doe vind ik eigenlijk wel erg lekker. Ik speel mijn games zoals ik dat wil. Neem rustig de tijd om wat op, en uiteindelijk uit te schrijven. Spreek mijn text in. Voeg mijn eigen opgenomen beelden erbij. En bewerk alles tot review. Het zijn niet de meest populaire games, maar wel games waarvan ik denk dat ze tof zijn (niet iedere game is even goed blijkt) en die binnen niet al te lange tijd uit te spelen zijn. Op deze manier hou ik het goed vol en blijf ik het ook leuk vinden om erbij te doen. Ik ga dus rustig nog even door!

Mijn laatste review (Truberbrook):

Shoutout naar Fathers of Tweakers voor de positieve reacties!
Linkje naar mijn volledige kanaal

Volgende: Sea of Solitude 15-07 Sea of Solitude
Volgende: Nu nog een Game kanaal beginnen?! 08-'18 Nu nog een Game kanaal beginnen?!

Reacties


Door Tweakers user Thijsmans, woensdag 17 april 2019 10:34

Laat je niet weer houden door het beperkte aantal views: mooi uitgevoerd en een duidelijke structuur! +1 :) Ik begrijp dat je het voor de lol van het maken doet, maar een Engelse editie zou een m.i. terecht groter publiek bereiken!

Door Tweakers user 8GUS, woensdag 17 april 2019 11:44

Thijsmans schreef op woensdag 17 april 2019 @ 10:34:
Laat je niet weer houden door het beperkte aantal views: mooi uitgevoerd en een duidelijke structuur! +1 :) Ik begrijp dat je het voor de lol van het maken doet, maar een Engelse editie zou een m.i. terecht groter publiek bereiken!
Thanks!

Mee eens. Engels bereikt een groter publiek maar in het Nederlands is er, een verdwaalde gaming website uitgezonderd, niemand die dit op enig niveau doet.

Door Tweakers user govie, woensdag 17 april 2019 12:50

Als je er serieuzer mee aan de slag wilt, dan moet je eigenlijk toch wel in het engels doen denk ik. Omdat dan je doelgroep ver100.000voudigd met dus ook meer views tot gevolg.

Door Tweakers user 8GUS, woensdag 17 april 2019 13:15

govie schreef op woensdag 17 april 2019 @ 12:50:
Als je er serieuzer mee aan de slag wilt, dan moet je eigenlijk toch wel in het engels doen denk ik. Omdat dan je doelgroep ver100.000voudigd met dus ook meer views tot gevolg.
Wellicht wel, maar het blijft ook gewoon hobby hoor. Plus dat de markt verzadigder is. Dus die views uit andere landen krijg je ook niet zomaar.

Ik verwacht dat ik hier never nooit maar een cent aan zal verdienen. Heb een goede baan dus dat hoeft ook niet. Maar stel dat dit wel zo zou zijn dan zijn geloof ik de opbrengsten van Nederlandse ads/views veel hoger per 100 dan Engelse. Dacht ik. :+

Door Tweakers user Kuusj, donderdag 18 april 2019 11:40

8GUS schreef op woensdag 17 april 2019 @ 13:15:
[...]

Wellicht wel, maar het blijft ook gewoon hobby hoor. Plus dat de markt verzadigder is. Dus die views uit andere landen krijg je ook niet zomaar.

Ik verwacht dat ik hier never nooit maar een cent aan zal verdienen. Heb een goede baan dus dat hoeft ook niet. Maar stel dat dit wel zo zou zijn dan zijn geloof ik de opbrengsten van Nederlandse ads/views veel hoger per 100 dan Engelse. Dacht ik. :+
Valt echt vies tegen. Ik kreeg 5 jaar terug nog 5 euro per 1000 views, nu zakt dat al onder de euro per 1000. Voor mij is het Youtube verhaal als een soort grapje begonnen, maar inmiddels heb ik bijna 4000 abonnees en bijna 2.000.000 weergaven in totaal. Ik upload gemiddeld 1 video per 1,5 jaar :+.

Door Tweakers user Squ1zZy, maandag 22 april 2019 21:52

Goede review hoor. Moet wel wennen aan je zachte G :+

Ga vooral door zou ik zeggen!

Door Tweakers user 8GUS, dinsdag 23 april 2019 13:43

Squ1zZy schreef op maandag 22 april 2019 @ 21:52:
Goede review hoor. Moet wel wennen aan je zachte G :+

Ga vooral door zou ik zeggen!
Haha thanks. Moet er zelf ook altijd aan wennen.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)