Nu nog een Game kanaal beginnen?!

Door 8GUS op dinsdag 28 augustus 2018 13:35 - Reacties (14)
Categorie: Octogus - Papa Probeert Gaming, Views: 3.928

...en dan ben je alweer drie maanden bezig en heb je 11 subscribers! Een mijlpaal is een mijlpaal, hoe klein deze ook is.

Begin December 2016 ben ik trotste papa geworden van een dochter en zoals dat met de meeste gamers gaat die vader worden, opeens heb je geen tijd meer voor je favoriete bezigheid. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want die kleine is het meer dan dubbel en dwars waard om alles voor aan de kant te zetten. Maar op het moment dat je alles een beetje onder de knie en onder controle begint te krijgen kun je ook weer tijd maken voor oude hobby's. In mijn geval dus gamen op de PC.

Doordat ik als grafisch vormgever breder inzetbaar wil zijn ben ik voor de fun begonnen een het schieten en bewerken van videos. Ik was toch al bekend met een groot deel van het adobe pakket, dus een Premiere en een After Effects kon er dan ook nog wel bij. En als vingeroefening is het maken van gaming videos een prima training aan mijn kant. Mooi! Win-win dus.

Ik weet dat de youtube-game-kanaal-markt een verzadigde is en zoals ik al vertelde is dit een mooie vingeroefening om mijn (basis) skills qua bewerken op pijl te houden. Toch heb ik een beetje onderzoek proberen te doen voordat ik begon. Ik wilde graag in het Nederlands blijven omdat dit gewoon makkelijker spreekt. En hoewel er vrij veel Nederlandse gaming youtubers zijn viel het me op dat het overgrote deel zeer jeugdig is of een jeugdig publiek aanspreekt. De manier waarop zij het platform benaderen is dan ook populair en in een bepaalde vlotte vorm gegoten. En naar mijn mening zelfs wat schreeuwerig. Goed, ik ben een oudere man (38 as we speak), dus langzaam vind ik wel meer dingen schreeuwerig. Dat kan zeer zeker ook aan mij liggen. :)

Wat ik niet of nauwelijks kon vinden in mijn taal naar keuze is een kanaal dat met enige rust walkthroughs en let's plays speelt. Et voila, mijn insteek is gevonden! Niet alleen speel ik graag spellen op mijn manier en (veelal) in single player, het is ook een kwestie van te besteden tijd. Aangezien ik dit moet combineren met een fulltime baan, een vrouw en kind. En uiteraard andere vormen van sociale contacten die ik niet kan laten liggen. Enkele keren per week een half uur tot een uur iets spelen, opnemen, bewerken, en uploaden is voor mij de ideale manier om dit een beetje vol te houden.

Dan moet ik ook nog een keuze maken in de games die ik speel en wil laten zien op mijn kanaal. En hoewel ik graag een AAA game speel en wil laten zien, zijn deze vaak erg lang. Vaak zijn ze populair en zal ik daar meer views op krijgen, maar ik denk niet dat ik zoveel tijd heb om deze games in alle diepte te spelen en ook nog een beetje variatie aan te bieden op mijn kanaal. Uiteraard ga ik dit een keer proberen en dan zie ik wel hoe ver ik kom. Voor nu zijn het vooral indie games die vooral qua graphics mijn goedkeuring krijgen. Buiten het feit dat het ook games moeten zijn die me aanspreken.

Onder het motto "Ik duik er gewoon in" ben ik dus een kanaal begonnen waarmee ik zowel mijn hobby als een deel van mijn vaardigheden kan uitvoeren en op peil houden. Win-win zoals gezegd.

Heb ik illusie dat mijn kanaal groot word? Absoluut niet! Maar het doel om te groeien is er natuurlijk wel. Zo zit het platform in elkaar en zo moet je het ook naar mijn mening benaderen. Niet geschoten is zeker mis.

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van mijn progressie en bevindingen. Wie weet hebben jullie er nog wat aan ook.

----

Shout-out naar andere papa's die graag gamen (en waarschijnlijk het grootste deel van mijn huidige abonnees :P Fathers of Tweakers
Uiteraard mijn Youtube Kanaal

Volgende: Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 2 16-04 Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 2

Reacties


Door Tweakers user Timba-, dinsdag 28 augustus 2018 14:17

Gewoon doen omdat je het leuk vindt en er niet teveel verwachtingen van hebben. Vooral niet dat je er financieel op vooruit zult gaan. Zet er alsjeblieft niets voor aan de kant en hou het als een hobby.

Door Tweakers user 8GUS, dinsdag 28 augustus 2018 14:36

Timba- schreef op dinsdag 28 augustus 2018 @ 14:17:
Gewoon doen omdat je het leuk vindt en er niet teveel verwachtingen van hebben. Vooral niet dat je er financieel op vooruit zult gaan. Zet er alsjeblieft niets voor aan de kant en hou het als een hobby.
Ik verwacht in geen enkel opzicht iets. Het gaat mij ook meer om de ervaring om iets te doen op dit platform en waarom ik sommige dingen op een bepaalde manier benader.

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 28 augustus 2018 15:18

gewoon lekekr doen wat je leuk vind; heb een linux gaming pagina (ook niet bijsterend populair) maar vind het leuk om te doen!

Door Tweakers user 8GUS, dinsdag 28 augustus 2018 15:31

himlims_ schreef op dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:18:
gewoon lekekr doen wat je leuk vind; heb een linux gaming pagina (ook niet bijsterend populair) maar vind het leuk om te doen!
Precies. Altijd doen wat je leuk vind. Vooral in je vrije tijd. Anders kun je het beter laten

Door Tweakers user Uzuhl, dinsdag 28 augustus 2018 15:55

Er zijn voldoende "oude lullen" met een leuke persoonlijkheid, misschien dat het universum jouw ook gunstig was en je straks een populair kanaal hebt, anders dan dat - lekker doen waar je zin in hebt, je hebt er van mij in ieder geval een sub bij ;)

Door Tweakers user matroosoft, dinsdag 28 augustus 2018 18:42

Veel NL talige gaming kanalen zijn idd op jong publiek gericht en inderdaad vrij schreeuwerig. :) Als ik je een suggestie mag geven voor iets waar ik nog geen NL kanaal voor heb kunnen vinden: technische Minecraft video's.

Het moet natuurlijk je ding zijn, maar zoek eens op Ilmango. Complexe machines en constructies maken met basic componenten. Of Minecraft Let's Play. Minecraft lijkt een game gericht op vooral jongeren maar vergis je niet, er is ook een vrij grote community oudere spelers. ImpulseSV is bijvoorbeeld een Youtuber van ongeveer jou leeftijd die op een MC server speelt.

Anyway, succes met je kanaal!

Door Tweakers user 234FaTaLiTy, woensdag 29 augustus 2018 13:19

Ik zit ook een beetje in zo'n soort dilemma. Ik heb ooit een kanaal gehad met 2000+ subscribers, veel views maar mee gekapt omdat ik het allemaal een beetje meh vond worden en weinig tijd had.
Nu wel een beetje spijt van, maar NU anno 2018 nog een nieuw channel beginnen? Zie er maar eens tussen te komen.. |:(

Door Tweakers user 8GUS, woensdag 29 augustus 2018 14:03

234FaTaLiTy schreef op woensdag 29 augustus 2018 @ 13:19:
Ik zit ook een beetje in zo'n soort dilemma. Ik heb ooit een kanaal gehad met 2000+ subscribers, veel views maar mee gekapt omdat ik het allemaal een beetje meh vond worden en weinig tijd had.
Nu wel een beetje spijt van, maar NU anno 2018 nog een nieuw channel beginnen? Zie er maar eens tussen te komen.. |:(
Dat is jammer inderdaad. Weinig tijd hebben is juist het gene waar ik me al lang bij neer heb gelegd. Dat krijg je met kids, banen, vrouwen (naja, van allen 1) en ander spul. Komt met de leeftijd dat je je er niet zo snel meer druk om maakt. Alles wat dan extra komt is mooi meegenomen. Zo niet dan niet :)

Door Tweakers user Tuintje, woensdag 29 augustus 2018 16:24

We hebben een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht, jij hoort erbij :P Maar een mooi clubje papa's is het wel geworden.

Door Tweakers user 234FaTaLiTy, donderdag 30 augustus 2018 09:19

8GUS schreef op woensdag 29 augustus 2018 @ 14:03:
[...]
Dat is jammer inderdaad. Weinig tijd hebben is juist het gene waar ik me al lang bij neer heb gelegd. Dat krijg je met kids, banen, vrouwen (naja, van allen 1) en ander spul. Komt met de leeftijd dat je je er niet zo snel meer druk om maakt. Alles wat dan extra komt is mooi meegenomen. Zo niet dan niet :)
Geen kids, en geen vriendin meer :9 wat dat betreft heerlijk rustig zo maar heb gewoon nog te weinig tijd / zin. Zit überhaupt nooit meer achter de pc :/

Door Tweakers user DonKui, donderdag 30 augustus 2018 13:43

Nice, ik deed voordat ik vader werd (oktober 2017) dit ook al in een beetje (ook alleen singleplayer) maar zit er soms wel eens over na te denken om weer te beginnen nu ik langzaam weer wat tijd heb. Misschien zouden we hiervan zelfs samen een kanaal kunnen maken, "Gamende Papa's" haha ;)

Heb me in ieder geval gesubscribed, vanavond even kijken

[Reactie gewijzigd op donderdag 30 augustus 2018 13:43]


Door Tweakers user 8GUS, donderdag 30 augustus 2018 14:34

DonKui schreef op donderdag 30 augustus 2018 @ 13:43:
Nice, ik deed voordat ik vader werd (oktober 2017) dit ook al in een beetje (ook alleen singleplayer) maar zit er soms wel eens over na te denken om weer te beginnen nu ik langzaam weer wat tijd heb. Misschien zouden we hiervan zelfs samen een kanaal kunnen maken, "Gamende Papa's" haha ;)

Heb me in ieder geval gesubscribed, vanavond even kijken
Mooi man. Dankje!

Wie weet kunnen we een keer wat voor elkaar betekenen. Het eea uitzoeken kan nooit kwaad natuurlijk :)

Door Tweakers user Neallord, donderdag 30 augustus 2018 19:00

Veel schreeuwen en acteren. Elke week een hot nieuwe "vriendin" inhuren en dan inzoomen op haar decollete als ze te gast is in je stream. Vergeet niet een bekende Youtuber uit te schelden waardoor er een flame war ontstaat en schreeuw dan als je mentaal doorslaat het N woord waardoor je negatieve publiciteit krijgt waarin je je vervolgens verontschuldigt naar je 12 jarige publiek. Open lootboxes in CS GO totdat je een mes krijgt en doe dan alsof je de loterij hebt gewonnen. Speel Overwatch en Fortnite hoe tenenkrommend het ook is. YouTube moneyz komen niet zomaar. Als je dan geld binnen begint te krijgen ga je huilend op de video terwijl je je viewers aanbid voor hun bijdragen. De laatste stap is een meme worden, maar dit is niet makkelijk want memes zijn vaak willekeurig. Veel succes!

[Reactie gewijzigd op donderdag 30 augustus 2018 19:04]


Door Relnip, vrijdag 18 januari 2019 05:48

Hello i am from Andora and i can help you with all of problems.

Please write. Relgise

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)