Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 3

Door 8GUS op woensdag 31 juli 2019 09:41 - Reacties (6)
Categorie: Octogus - Papa Probeert Gaming, Views: 1.450

57 abonnees inmiddels! Het wordt al een echt kanaal :+ Onzin natuurlijk, maar nogmaals. Groei is groei en ik vind het nog steeds leuk.

Zoals al eerder gemeld ben ik in April voor de tweede keer vader geworden van een tweede mooie dochter en heb ik niet veel tijd gehad of willen vrij maken voor games. Enkele weken geleden ben ik weer langzaam begonnen aangezien het schema van de aller jongste wat stabieler wordt. En ik heb toen mijn review van Sea of Solitude online gezet in de veronderstelling dat deze review niet meer zou doen dan anders.

Tweakers bracht een dag of wat erna ook hun review uit wat voor mij de ideale mogelijkheid is om de video te koppelen als review op de website. Beetje extra traffic levert dat vaak wel op plus dat het nuttig kan zijn voor de mensen die interesse hebben in de game en iets meer willen dan alleen een geschreven review.

Wat mij wel verbaasde is dat een van mijn abonnees, subs, volgers of hoe je dat ook wil noemen mij video link in een van de comments zette. Hierdoor schoten mijn views omhoog en is deze video mijn meest bekeken op dit moment. Meer dan 1000 keer om precies te zijn. Waarvoor dank DonJunior, deler van deze link.

Het delen van eigen werk wordt vaak als een no-go gezien, maar gedeeld worden is daarentegen geen probleem. Onderdeel van de organische groei zal ik het maar noemen. Natuurlijk heb ik de video wel ergens gedeeld en ook hier op het blog en de website gezet, maar daar wordt dan ook in gefaciliteerd en als het niet gespamd wordt zal niemand dit erg vinden. De daadwerkelijke groei is natuurlijk niet heel groot, maar het is wel enorm leuk om in je analytics te zien wat gedeeld worden doet wat betreft views, subs en traffic. Ook heeft het me verbaasd hoeveel verkeer een link in de comments van eigenlijk niet zo'n hele grote game oplevert. Het bereik van tweakers is in ieder geval groter dan dat ik verwacht had.

Goed, terug naar de orde van de dag. Mijn volgende review. Wederom een korte van een wederom korte game. Veel meer tijd heb ik niet dus kan het nog niet al te lang zijn. Uiteraard deze keer weer een Indie titel en wel een die zeker niet zal worden ge-reviewd door tweakers. Zie hier mijn review van Etherborn. Een game die M.C. Escher (mocht de naam jullie wat zeggen) zeker zou kunnen waarderen.

Sea of Solitude

Door 8GUS op maandag 15 juli 2019 11:35 - Reacties (2)
Categorie: Octogus - Papa Probeert Gaming, Views: 1.009

En dan game je opeens drie maanden lang niet meer...

Niet omdat ik er geen zin in had. Ook niet omdat mijn PC stuk was. Zelfs niet omdat ik niet van m'n vrouw mocht... :+

In April ben ik wederom vader geworden van wederom een kerngezonde dochter dus heb ik niet veel tijd gehad of willen maken. De tweede duwt je in een compleet ander ritme dan de eerste dat deed en dan ben je blij als je ergens even rust hebt. Helemaal niet erg natuurlijk, maar even gamen zat er voor mij in ieder geval niet in.

Hoe dan ook, we zijn dik twee maanden verder en er begint weer wat ritme in te komen. En dus kan Papa ook weer een game aanzwengelen. Ik begin rustig met, waarvan ik dacht, een mooie kleine Indie game onder de EA Originals noemer. Klein is de Sea of Solitude zeker(!), mooi ook! Maar is hij ook goed?

Uiteraard bepaald iedereen dat zelf, maar de onderstaande video laat zien wat ik ervan vind.

Nu nog een Game kanaal beginnen?! - deel 2

Door 8GUS op dinsdag 16 april 2019 15:34 - Reacties (7)
Categorie: Octogus - Papa Probeert Gaming, Views: 2.911

En dan heb ik 39 subs en ben ik nog steeds bezig met gaming op youtube...

Maar dan wel wel op een andere manier als dat ik in Augustus 2018 omschreef. Hoewel gamen en walkthroughs redelijk eenvoudig te maken zijn, heb ik ook gemerkt dat het mij belemmert in mijn speelstijl. Bij een walkthrough wordt er verwacht dat je alles van een bepaalde game laat zien zonder te veel te verspringen in het verhaal en de gameplay. Maar echt tijd voor experimenteren en uitzoeken is er niet bij of vergt veel planning en "edit" werk. En die tijd wil ik er niet voor vrij maken.

Nu is zeer binnenkort dochter nummer twee op komst en zal ik mijn tijd nog beter moeten indelen. Toevallig heb ik dat zien aankomen O-) en heb ik wat veranderingen gemaakt in hoe ik mijn kanaal ga runnen. Niet enorm veel tijd om te gamen, altijd een mening ergens over hebben en toch graag videos willen maken... dat gaan reviews worden dacht ik! En vanwege de tijd die ik erin kan en wil steken zijn dat vooral reviews van Indie Games aan het worden. Met hier en daar een uitstapje als ik er zin in heb.

De manier waarop ik dat nu doe vind ik eigenlijk wel erg lekker. Ik speel mijn games zoals ik dat wil. Neem rustig de tijd om wat op, en uiteindelijk uit te schrijven. Spreek mijn text in. Voeg mijn eigen opgenomen beelden erbij. En bewerk alles tot review. Het zijn niet de meest populaire games, maar wel games waarvan ik denk dat ze tof zijn (niet iedere game is even goed blijkt) en die binnen niet al te lange tijd uit te spelen zijn. Op deze manier hou ik het goed vol en blijf ik het ook leuk vinden om erbij te doen. Ik ga dus rustig nog even door!

Mijn laatste review (Truberbrook):

Shoutout naar Fathers of Tweakers voor de positieve reacties!
Linkje naar mijn volledige kanaal

Nu nog een Game kanaal beginnen?!

Door 8GUS op dinsdag 28 augustus 2018 13:35 - Reacties (14)
Categorie: Octogus - Papa Probeert Gaming, Views: 3.928

...en dan ben je alweer drie maanden bezig en heb je 11 subscribers! Een mijlpaal is een mijlpaal, hoe klein deze ook is.

Begin December 2016 ben ik trotste papa geworden van een dochter en zoals dat met de meeste gamers gaat die vader worden, opeens heb je geen tijd meer voor je favoriete bezigheid. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want die kleine is het meer dan dubbel en dwars waard om alles voor aan de kant te zetten. Maar op het moment dat je alles een beetje onder de knie en onder controle begint te krijgen kun je ook weer tijd maken voor oude hobby's. In mijn geval dus gamen op de PC.

Doordat ik als grafisch vormgever breder inzetbaar wil zijn ben ik voor de fun begonnen een het schieten en bewerken van videos. Ik was toch al bekend met een groot deel van het adobe pakket, dus een Premiere en een After Effects kon er dan ook nog wel bij. En als vingeroefening is het maken van gaming videos een prima training aan mijn kant. Mooi! Win-win dus.

Ik weet dat de youtube-game-kanaal-markt een verzadigde is en zoals ik al vertelde is dit een mooie vingeroefening om mijn (basis) skills qua bewerken op pijl te houden. Toch heb ik een beetje onderzoek proberen te doen voordat ik begon. Ik wilde graag in het Nederlands blijven omdat dit gewoon makkelijker spreekt. En hoewel er vrij veel Nederlandse gaming youtubers zijn viel het me op dat het overgrote deel zeer jeugdig is of een jeugdig publiek aanspreekt. De manier waarop zij het platform benaderen is dan ook populair en in een bepaalde vlotte vorm gegoten. En naar mijn mening zelfs wat schreeuwerig. Goed, ik ben een oudere man (38 as we speak), dus langzaam vind ik wel meer dingen schreeuwerig. Dat kan zeer zeker ook aan mij liggen. :)

Wat ik niet of nauwelijks kon vinden in mijn taal naar keuze is een kanaal dat met enige rust walkthroughs en let's plays speelt. Et voila, mijn insteek is gevonden! Niet alleen speel ik graag spellen op mijn manier en (veelal) in single player, het is ook een kwestie van te besteden tijd. Aangezien ik dit moet combineren met een fulltime baan, een vrouw en kind. En uiteraard andere vormen van sociale contacten die ik niet kan laten liggen. Enkele keren per week een half uur tot een uur iets spelen, opnemen, bewerken, en uploaden is voor mij de ideale manier om dit een beetje vol te houden.

Dan moet ik ook nog een keuze maken in de games die ik speel en wil laten zien op mijn kanaal. En hoewel ik graag een AAA game speel en wil laten zien, zijn deze vaak erg lang. Vaak zijn ze populair en zal ik daar meer views op krijgen, maar ik denk niet dat ik zoveel tijd heb om deze games in alle diepte te spelen en ook nog een beetje variatie aan te bieden op mijn kanaal. Uiteraard ga ik dit een keer proberen en dan zie ik wel hoe ver ik kom. Voor nu zijn het vooral indie games die vooral qua graphics mijn goedkeuring krijgen. Buiten het feit dat het ook games moeten zijn die me aanspreken.

Onder het motto "Ik duik er gewoon in" ben ik dus een kanaal begonnen waarmee ik zowel mijn hobby als een deel van mijn vaardigheden kan uitvoeren en op peil houden. Win-win zoals gezegd.

Heb ik illusie dat mijn kanaal groot word? Absoluut niet! Maar het doel om te groeien is er natuurlijk wel. Zo zit het platform in elkaar en zo moet je het ook naar mijn mening benaderen. Niet geschoten is zeker mis.

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van mijn progressie en bevindingen. Wie weet hebben jullie er nog wat aan ook.

----

Shout-out naar andere papa's die graag gamen (en waarschijnlijk het grootste deel van mijn huidige abonnees :P Fathers of Tweakers
Uiteraard mijn Youtube Kanaal